FAQ - Werken bij de Hartekamp Groep
Overslaan naar content

FAQ.

Wil graag een collega worden, maar heb je nog vragen? Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag hier niet tyssen of spreek je liever een medewerker van de afdeling Recruitment? Neems dan contact op via de contactgegevens onderaan deze pagina!

Veel gestelde vragen

Wat zijn de werktijden in de woonzorg? Op de terreinen in Heemstede en Heemskerk liggen de werktijden tussen 07.00 in de ochtend en 22.00 uur in de avond.  Op onze locaties in de wijk kan het zijn dat je ook slaapdiensten draait. 

Wat zijn de werktijden op de dagbesteding?  Dit wisselt een beetje per locatie. Over het algemeen liggen de werktijden tussen 08.30 en 16.00 uur. Dit kan soms iets eerder zijn of eventueel wegens een vergadering wat later. 

Is er bij jullie ook werk in de nacht?  Ja, je kan bij ons ook in de nachtdienst werken. De werktijden liggen dan tussen 22.00 uur en 07.15 uur. Extra aantrekkelijk: Je krijgt een extra vergoeding boven op je salaris (ORT) omdat je bij deze functie in de nacht werkt.  

Kan ik mijn rooster zelf indelen?  Je mag altijd één voorkeursdag doorgeven. Er wordt dan rekening gehouden in je rooster dat je deze dag juist wel of juist niet wilt werken. Verder ga je mee in het rooster. Je bent dan ook beschikbaar om alle diensten te werken.  

Wil je zelf meer invloed uitoefenen op je rooster, dan kan werken in onze Flexpool geschikt zijn. Zie hier onze vacature Flexmedewerker. 

Moet ik ook in de weekenden werken?  In de woonzorg stellen we dat je ook weekenden werkt, dit is over het algemeen zo ingedeeld dat je een week wel in het weekend werkt en dan weer een weekend niet. We zeggen altijd; Houd er rekening mee dat je in je 'werkende weekend' de zaterdag en zondag werkt, maar in de praktijk kan dit ook wel eens één dag zijn. 

Wat is de cultuur binnen de organisatie?  De Hartekamp Groep is een organisatie die werkt met zelforganiserende teams. Elk team heeft de regie in eigen handen. Je bouwt samen aan een fijne woon- of werkomgeving voor je cliënten. Samen draag je de verantwoordelijkheid dat je locatie goed draait. Dit doe je op alle vlakken, van facilitair tot budgettair en op het gebied van communicatie en ontwikkeling.  

Jouw mening wordt gewaardeerd en we gaan graag het gesprek met jou aan. Leren en ontwikkelen staan ook bij ons hoog in het vaandel, er zijn dan ook ruime mogelijkheden om jezelf verder te ontplooien en door te groeien. 

Kan ik bij jullie werken zonder zorgdiploma?  Ja, dat kan! Er zijn verschillende mogelijkheden. Wil jij graag switchen naar de zorg en zie je het wel zitten om nog een opleiding te volgen? Dan kan het Carrière-switch traject voor jou geschikt zijn, lees hier meer.  

Liever geen opleiding meer volgen? Kijk dan eens bij onze functies voor Medewerker Begeleiding. Op deze functie kan je instromen zonder zorgdiploma, uiteraard wel met affiniteit voor de zorg.   

Ik wil geen ADL-werkzaamheden verrichten, kan ik dan bij jullie werken?  Op alle locaties komt wel een vorm van ADL voor. Dit kan ondersteunend zijn, maar ook volledige overname betekenen. Binnen alle functies voer je ook de ADL-werkzaamheden uit.   

Kan ik bij jullie werken als student/scholier?  Ja, dat kan zeker. Er zijn verschillende mogelijkheden. Volg je een Zorg&Welzijn opleiding en zoek je een leerwerkplek? Solliciteer dan op onze Leerling vacature.  

Een leuke bijbaan naast je opleiding of school (eventueel niet zorggerelateerd), dan kan je terecht bij ons als vakantiekracht of bijbaanstudent, zie hier.