Ambulante zorg - Werken bij de Hartekamp Groep
Overslaan naar content

Ambulante zorg.

Bij werken in de ambulante zorg bied je ondersteuning aan cliënten die zelfstandig wonen of in een thuissituatie verblijven. Je helpt ze bij het ontwikkelen van vaardigheden voor zelfredzaamheid, zoals koken, schoonmaken en boodschappen doen. Ook bied je emotionele ondersteuning en advies aan zowel de cliënten als hun familie.

Als medewerker in de ambulante zorg, kun je op diverse plekken werken binnen de Hartekamp Groep.

In het specialistisch wijkteam, als PPG-er (praktisch pedagogisch gezinsbehandelaar), als ouderondersteuner, bij een logeerhuis of in de weekendopvang.

Wat de verschillende functies met elkaar gemeen hebben, is dat het gaat om het verlenen van zorg die buiten de vaste woon- en dagbestedingslocaties van de Hartekamp Groep plaats vindt. Bijvoorbeeld bij mensen thuis of op een logeerplek.

 Deze vorm van zorg omvat een breed scala aan werkzaamheden, waaronder medische zorg, verpleegkundige zorg, psychologische ondersteuning en sociale ondersteuning. Werken in de ambulante zorg is bijzonder omdat cliënten meestal in hun vertrouwde omgeving zorg ontvangen, wat bijdraagt aan hun welzijn.

Werkzaamheden.

De werkzaamheden in de ambulante zorg zijn divers en gevarieerd, afhankelijk van de behoeften van de cliënt, kunnen zij bestaan uit verzorgende en verpleegkundige taken, zoals wassen, aankleden, helpen met eten en medicijnen toedienen. Zorgplanning, zoals het opstellen van een zorgplan. Ambulante zorgverleners werken ook vaak samen met andere zorgverleners, zoals artsen, specialisten, en maatschappelijk werkers, om een gecoördineerde en samenhangende zorgervaring te bieden aan de patiënt.

Ook sociale ondersteuning bij het aanpakken van sociale en praktische zorgen is een belangrijk deel van jouw werk. Dit moet je leuk vinden en kunnen. In jouw werk kun je ook te maken krijgen met ondersteuning bij de begeleiding van kinderen van 0 tot 18 jaar. Door onder andere het bieden van structuur thuis en inzicht te geven in de oorzaak van het gedrag van de cliënt zodat verzorgenden als familieleden door kunnen.

Een speciale werkplek binnen de Hartekamp Groep Werken is het Duinhuis in Haarlem. Een kindercentrum met specialistische zorg en logeerhuis voor kinderen met een verstandelijke beperking tot 18 jaar.

Ben je flexibel en kun je je makkelijk aanpassen aan veranderende omstandigheden? Heb je geduld, ben je empathisch en een échte zelfstarter? Dan is werken in de ambulante zorg misschien wat voor jou.

“Als je werkt in de ambulante zorg zijn de dagen nooit hetzelfde. Je komt bij diverse gezinnen, bij mensen die zelfstandig wonen en probeert allerhande mensen met elkaar te verbinden.”

Nicolette Koopen Senior begeleider Wonen voor kinderen (voorheen werkzaam in de ambulante zorg)

begeleider

Vacatures ambulante zorg

Geen open vacatures.
Geen open posities die overeenkomen met geselecteerde filters.