Werken bij de Hartekamp Groep - Begeleidersfuncties
Overslaan naar content

Begeleidersfuncties.

Binnen de Hartekamp Groep zijn er verschillende begeleidersfuncties die gericht zijn op het ondersteunen, begeleiden en verzorgen van cliënten. Deze begeleidersfuncties variëren afhankelijk van jouw opleiding, de behoeften van de cliënten en de aard van de beperking.

Medewerker Begeleiding.

Binnen het team heb je als Medewerker Begeleiding een uitvoerende rol. Je assisteert begeleiders, Persoonlijk Begeleiders en Coördinerend begeleiders waar nodig. Ook voer je samen met de begeleiders het ondersteuningsplan van je cliënten uit.

Je let op (non-)verbale signalen, gedrag en gezondheidsproblemen en deelt informatie over eventuele veranderingen met je collega’s.

Je kunt aan de slag in deze functie met jouw mbo 2 diploma richting zorg en welzijn of in overleg ook met een diploma in een andere richting.

Begeleider.

Als begeleider speel je een actieve rol in de begeleiding van de cliënt. Binnen jouw zelforganiserende team heb je een uitvoerende en signalerende rol en speel je in op veranderende omstandigheden en een veranderende hulpvraag. Je zorgt ervoor dat de activiteiten, de manier van communiceren en begeleiden blijven aansluiten bij de behoefte en de doelstellingen van de cliënten. Je signaleert (non-)verbaal gedrag en bent scherp op veranderingen in bijvoorbeeld gezondheid. Deze informatie bespreek je met de Medior Begeleider.

Je kunt aan de slag in deze functie met jouw mbo 3 diploma richting zorg en welzijn.

Persoonlijk Begeleider.

Als Persoonlijk begeleider, ook wel Medior Begeleider genoemd, ben je verantwoordelijk voor de ondersteuningsplannen van een aantal cliënten. Je maakt hiervoor gebruik van de input die door de begeleiders en de medewerkers begeleiding wordt geleverd. Je bespreekt de plannen met een senior begeleider of een behandelaar. Samen met de cliënt en collega’s evalueer je de plannen en stel je ze waar nodig bij.

Je bent het eerste aanspreekpunt voor de cliënt en diens omgeving en onderhoudt contact met de cliënt, het cliëntsysteem, andere disciplines en organisaties en externen. Daarnaast speel je een actieve rol in de begeleiding/ verzorging van de cliënten.

Je kunt aan de slag in deze functie met jouw mbo 4 diploma richting zorg en welzijn.

Coördinerend Begeleider.

De Coördinerend (Senior) Begeleider, ook wel Senior Begeleider genoemd, heeft een regisserende en coördinerende rol binnen een team. Binnen deze functie werk je continu aan het versterken van de eigen regie van cliënten en coach je het team om cliënten met intensieve zorgvragen dusdanig methodisch te ondersteunen dat zij een zo zelfstandig mogelijk leven kunnen leiden. Je hebt belangrijke rol in de organisatie, indeling en prioritering van de werkzaamheden van het team, maar speelt ook een actieve rol in de directe begeleiding/verzorging van de cliënt.

Je kunt aan de slag in deze functie met jouw hbo diploma richting zorg en welzijn.

Junior begeleider/ Carrièreswitcher.

Heb je nog geen diploma richting zorg en welzijn maar wil je wel aan de slag in een van de bovenstaande functies? Start dan als carrièreswitcher!

Je start als junior begeleider binnen een team en gaat daarna via een op maat gemaakt traject jouw diploma richting Zorg en Welzijn behalen.