Werken bij de Hartekamp Groep - Werk en dagbesteding
Overslaan naar content

Werk en dagbesteding.

Ik doe mee en wat ik doe, doet er toe Vanuit deze visie biedt de Hartekamp Groep werk, arbeidsmatige- en belevingsgerichte dagbestedingsactiviteiten aan. Iedereen wil ertoe doen. Het is onze missie om cliënten mee te laten doen in de samenleving door zinvol werk en dagbesteding. Met een breed activiteitenaanbod kunnen cliënten naar vermogen, hun vaardigheden benutten en een maatschappelijke bijdrage leveren.

Flexibel werken.

Deelnemen aan de samenleving is voor iedere cliënt anders. Voor de een is meedoen aan een huiselijke activiteit genoeg. De ander heeft meer baat bij creatief of industrieel werk, of is klaar voor een betaalde baan.

Als begeleider dagbesteding kun je flexibel worden ingezet op het gebied van wonen en dagbesteding. Zo lever je een gevarieerde en waardevolle bijdrage aan de ondersteuning en begeleiding van cliënten.

Zo uitdagend mogelijk.

Bij ons hebben cliënten dagbesteding passend bij hun krachten en talenten. De Hartekamp Groep vindt het belangrijk dat cliënten op een nuttige manier hun leven kunnen vullen.

Dagbesteding is leuk voor cliënten. Het geeft hen een goed gevoel en ze leren nieuwe dingen. Zodat zij aan het einde van de dag trots kunnen zijn. Dagbesteding binnen onze organisatie kan op verschillende manieren: belevingsgericht, arbeidsmatig, werk met begeleiding en jobcoaching.

Benieuwd op welke locaties we dagbesteding bieden? Je vindt ze hier.

Werkzaamheden.

Elke cliënt heeft unieke behoeften en vaardigheden. We vinden belangrijk om individuele ondersteuning te bieden en activiteiten aan te passen aan de draagkracht en voorkeuren van de cliënt.

Veel voorkomende werkzaamheden op een dagbestedingslocatie zijn individuele ondersteuning bij eten, persoonlijke verzorging en medische ondersteuning. Ook het begeleiden van activiteiten die zijn afgestemd op de behoeften en interesses van de cliënten. Dit gaat van creatieve tot educatieve activiteiten en van sport en spel tot muziek en bewegingstherapie of begeleiding tijdens het snoezelen.

Communicatie met de familieleden en/of begeleiders van de cliënt is ook een belangrijk onderdeel van jouw werk, zoals ook het samenwerken met andere zorgprofessionals en administratieve taken. Ook zul je regelmatig een aantal uren op een woning werken om daar mee te helpen. Verder is jouw werk er op gericht dat de dagbesteding een veilige, ondersteunende en inclusieve omgeving biedt waar cliënten worden uitgedaagd, maar zich wel zich op hun gemak voelen.

Een typische werkdag.

Werken bij de dagbesteding is erg afwisselend, geen dag is hetzelfde. Dit wordt natuurlijk in grote mate bepaald door de cliënten, jouw collega’s en jezelf. In zijn algemeenheid kunnen we er wel wat over zeggen natuurlijk. Tijden kunnen per locatie verschillen.

Je begint de ochtend met je collega's met het klaarzetten en doornemen van het dagprogramma. Zijn er bijzonderheden die al bekend zijn over de cliënten die vanaf 9 uur gaan komen? Rond 10 uur is er meestal een pauzemoment en na het ochtendprogramma is er de lunch waar je waar nodig cliënten ondersteunt.

Rond 14.30 uur is er een tweede pauze. Rond 15.30-16.00 uur eindigt de dag voor de cliënten die dan zelf naar huis gaan of worden opgehaald. Jij zal soms ook worden ingeroosterd om te werken bij één van de woningen.

Vacatures werk en dagbesteding