Werken bij de Hartekamp Groep - Wonen
Overslaan naar content

Wonen.

Werken op een woonlocatie van de Hartekamp Groep is elke dag anders. We willen dat cliënten zich thuis voelen in een woning die bij hen past. Waar zij zich fijn en veilig voelen. Waar familie en vrienden hen kunnen bezoeken. En waar de zorgprofessionals hen helpen als dat nodig is. Hierbij zijn respect, empathie en geduld sleutelwoorden.

Ondersteunen en begeleiden.

Werken op een woonlocatie kan bestaan uit ondersteuning bij begeleid wonen of bij de begeleiding van cliënten die zelfstandig wonen met hulp.

Naast ondersteuning op de woonlocatie, begeleid je cliënten regelmatig ook bij werk- en dagbesteding en tijdens hun vrije tijd. Zo lever je een gevarieerde en waardevolle bijdrage aan de ondersteuning en begeleiding van cliënten.

Bij de Hartekamp Groep wonen meer dan 1.200 cliënten verspreid oververschillende locaties in Zuid-Kennemerland/IJmond en de Duin- en Bollenstreek. Naast wonen, recreëren cliënten hier en hebben zij soms dagbesteding ter plekke. Jouw werkzaamheden op een woning worden bepaald door de soort begeleiding die een cliënt nodig heeft.

Zo thuis mogelijk.

We willen dat cliënten zich thuis voelen bij ons, elke dag. In een woning die bij hen past. Waar ze zich fijn en veilig voelen. Waar familie en vrienden op bezoek kunnen komen. En waar de zorgprofessionals hen helpen als dat nodig is. Hierbij zijn respect, empathie en geduld sleutelwoorden.

Wonen kan op verschillende manieren binnen de Hartekamp Groep, alleen of juist met anderen. Voor langere tijd of een poosje. Samen met de cliënt en de mensen om hen heen kijken we wat een geschikte woonvorm is.

Werkzaamheden.

Iedere cliënt heeft eigen verzorgings- en/of begeleidingsbehoeften. De Hartekamp Groep probeert haar woningen zo in te delen, dat cliënten met vergelijkbare behoeften met elkaar op een woning wonen.

Zo kan het zijn dat de begeleiding op een woning met voornamelijk LVB cliënten is gefocust op persoonlijke ontwikkeling, sociale vaardigheden en planning en organisatie. Terwijl bij woningen met bijvoorbeeld voornamelijk EMB cliënten de nadruk vaak meer zal liggen op intensieve verzorging en het comfortabel laten verlopen van de dag.

Veel voorkomende werkzaamheden op woningen bestaan uit ondersteuning van cliënten bij de algemene dagelijkse handelingen, persoonlijke verzorging, medische ondersteuning, huishoudelijke taken zoals het bereiden van maaltijden en het plannen van de vrijetijdsbesteding. De emotionele begeleiding is ook van groot belang, luisteren, aanmoedigen en motiveren zodat cliënten meer zelf kunnen doen. Naast werken op de woning begeleid en ondersteun je ook regelmatig cliënten tijdens de dagbesteding.

Daarnaast behoren, het zorgdragen voor een veilige omgeving, administratie en samenwerking met andere zorgprofessionals ook tot het takenpakket om zo de beste zorg en ondersteuning te bieden aan bewoners.